7.4.2014

Markku Villikka MIL:n kunniajäseneksi

Markku Villikka Kiasman edustalla syksyllä 2013. Kuva: Pekka Lehtonen.


Suomen Maanmittausinsinöörien Liitto ry nimitti kevätkokouksessaan Seinäjoella 20. maaliskuuta 2014 Markku Villikan liiton kunniajäseneksi. MIL on maanmittausinsinöörien yhteisjärjestö, jonka toimii eri aloilla työskentelevien maanmittareiden ammatillisena yhdyssiteenä. Liitolla on yli 800 jäsentä. MIL:lla on yhteensä viisi kunniajäsentä. Villikka on ensimmäinen tällä vuosituhannella nimitetty kunniajäsen.

Markku Villikka (s. 1957) on toiminut useissa maanmittausalan luotattamustehtävissä mm. MIL:n hallituksessa 1988-1998, josta puheenjohtajana 1995-1998, Suomen Kaavoitusinsinöörien yhdistyksen puheenjohtajana 1989-1990 ja sihteerinä 1985-1988. Hän toimi Euroopan maanmittarijärjestön CLGE:n pääsihteerinä 1997-1998 ja Kansainvälisen maanmittausinsinöörien liiton (International Federation of Surveyors, FIG) maankäyttökomission (Spatial Planning and Development) puheenjohtajana 1995-1998 ja varapuheenjohtajana (1991-1994). Hän on toiminut myös Maankäyttö-lehden päätoimittajana 1991-1992 ja 1995-1998.

Päätyönään hän oli FIG:n ensimmäinen päätoiminen johtaja sen pysyvän toimiston perustamisesta - 1.1.1999 - alkaen aina kesään 2013, jolloin hän jäi työkyvyttömyyseläkkeelle. FIG on kansainvälinen maanmittausinsinöörien järjestö, joka edustaa yli 350 000 maanmittaria noin 130 maasta. Ennen FIG:n palvelukseen siirtymistä hän työskenteli Hollolan kunnan kaavoitus- ja suunnittelujohtajana sekä aiemmin kaavoitustehtävissä Suunnittelukeskus Oy:ssä ja Oriveden kaupungin kaavoitusinsinöörinä.

Terveydellisten syiden vuoksi Villikka ei voinut olla läsnä vuosikokouksessa Seinäjoella, mutta hän oli toimittanut kokousväelle seuraavan viestin:

"Esitän parhaimmat kiitokseni Suomen Maanmittausinsinöörien Liiton hallitukselle ja liiton jäsenistölle kunniajäsenyydestä, jonka olette minulle suoneet. Olen imarreltu siitä, että minut on nimitetty liiton harvalukuisten kunniajäsenten arvovaltaiseen kaartiin ja vieläpä ensimmäisenä uutena jäsenenä tällä vuosituhannella. Valitettavasti terveydentilani ei mahdollista henkilökohtaista osallistumista tähän vuosikokoukseen. Siksi haluaisin välittää oheisen viestin liitolle ja sen jäsenistölle.

Koen, että kunniajäsenyys on tunnustus vapaaehtoiselle järjestötyölle, mikä ei olisi mahdollista ilman monia ammatilleen ja ammattikunnalleen omistautuneita. Palkitseminen kohdistuu usein yhteen ryhmän edustajaan. Niin tälläkin kertaa. Siksi kiitos kuuluu kaikille niille, joiden kanssa olen saanut työskennellä koko urani aikana. MIL ja mikään järjestö ei tulisi toimeen ilman vapaaehtoisia. Minulla on yli 25 vuoden aikana ollut onni työskennellä monien ja taas monien hyvien kollegojen kanssa Suomessa ja kansainvälisesti. Teille kuuluu suurin osa tästä kunniasta.

 Olen ollut mukana monissa maanmittausalan tehtävissä niin järjestö- kuin ammatillisella saralla. Erityisesti koen, että tämä kunnianosoitus kohdistuu myös kaikille niille suomalaisille maanmittaerille, jotka ovat olleet mukana kansainvälisessä toiminnassa. Kansainvälisyyden merkitys kasvaa jatkossa edelleen ja siksi toivon, että Suomi saa järjestääksen FIG:n konferenssin Working Weekin vuonna 2017.
 
Lopuksi haluaisin kannustaa kaikkia nuoria maanmittareita - teekkarit mukaan lukien - osallistumaan järjestötoimintaan. Se antaa ammatilliselle ja muulle elämälle hyvää lisämaustetta ja avaa toisinaan jopa kokonaan uudenlaisen elämän.
 
Kiitos teille kaikille tästä kunnianosoituksesta."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti